Fokbeslissingen

Het is steeds belangrijker om bij toekomstige nesten de juiste ouders te kiezen om de gezondheid van onze Pomsky te behouden of te verbeteren door het voorkomen van inteelt of het doorgeven van erfelijke ziekten. Ons doel is fokkers te helpen met het maken van gezonde fokbeslissingen. Toekomstige hondeneigenaren kunnen hier de gezondheidsinformatie van hun pup opzoeken.

Enkele mogelijkheuden

Deze database geeft u onder andere de mogelijkheid om de inteeltcoëfficiënt (COI) van een toekomstige nest te berekenen, om gezondheidsuitslagen van uw eigen of andere honden te bekijken of om gewoon door de stambomen te bladeren.

Zoveel mogelijk Informatie

Als u zich geregistreerd heeft kunt u inloggen om honden, foto’s of gegevens toe te voegen of te wijzigen. U heeft dan ook uitgebreidere zoekmogelijkheden en u kunt een stamboom-analyse maken. Als u zich registreert als eigenaar of fokker kunt u uw naam of een website aan een hond toevoegen.

We nodigen u uit om eens rond te kijken en als u wilt te helpen met het completer maken van de stambomen of om gezondheidsinformatie aan te leveren.

Hoe helpt de registratie van honden de fokkers om betere keuzes te maken?

Samenwerkingen

Je hebt informatie nodig om een compleet beeld te hebben. IPRC fokkers registreren de gegevens van hun honden, zoals bloedlijnen, genetisch erfelijke afwijkingen en gezondheidsgegevens. De informatie van één fokker is interessant, maar je hebt zoveel mogelijk informatie nodig om de verwantschapspercentages accuraat te meten. Voeg die informatie samen in één centrale database en je hebt een compleet beeld van alle honden.

Alleen fokkers die echt het beste met het ras voor hebben, komen samen..

Optie

Maar ook of er een genetische erfelijke afwijking in de bloedlijn aanwezig is. Ook kun je zien of je toekomst nestje langharig of kortharig zal zijn, staande of hangende oren, zit er zwart in de bloedlijn? en nog veel meer…

Overzichtelijk en Duidelijkheid

Een rasvereniging deelt informatie in hen database met aangesloten fokkers, zodat ze correcte en de meest recente informatie delen. De rasvereniging stuurt de fokker een uitnodiging met zijn of haar persoonlijke inloggegevens. Iedere fokker krijgt een eigen account. Daar kan hij zijn eigen honden registeren, nest aankondiging doen, nest registratie, in contact komen met andere fokkers -wereldwijd-, test dekking gebaseerd op Genetische Diversiteit, honden opzoeken, stambomen uitprinten. en nog veel meer…

Simpel

Dit bespaart tijd, omdat fokkers op ieder moment van de dag kunnen inloggen vanaf iedere locatie zodat ze direct de informatie vinden die ze nodig hebben. Ze hoeven niet te wachten tot de vereniging antwoord geeft op hun vraag. Fokkers zien alleen de informatie waar zij toegang tot hebben, zoals een lijst met honden met hun stamboomnummers, namen, geslacht, eigenschappen, gezondheidsinformatie, keuringen, inteeltpercentages en nog veel meer…

“De Database is voor iedereen toegankelijk: Live en Online.”

Alle leden kijgen een persoonlijk gebruikersnaam en wachtwoord, zodat de database veilig blijft. De beheerder heeft toegang tot alle informatie, zodat hij zijn taak om de database te beheren efficiënt uit kan voeren. Commissieleden kunnen bijvoorbeeld alle informatie van de honden zien en wijzigingen aanbrengen, zoals de informatie van de honden, fokkoppels en gezondheidsuitslagen.
×

Cart