Fokbeslissingen

Het is steeds belangrijker om bij toekomstige nesten de juiste ouders te kiezen om de gezondheid van niet erkende rassen te behouden of te verbeteren door het voorkomen van inteelt of het doorgeven van erfelijke ziekten. Ons doel is fokkers te helpen met het maken van gezonde fokbeslissingen. Toekomstige hondeneigenaren kunnen hier de gezondheidsinformatie van hun (toekomstige) pup opzoeken.

Enkele mogelijkheuden

Deze database geeft je onder andere de mogelijkheid om de inteeltcoëfficiënt (COI) van een toekomstige nest te berekenen, het  inteelt percentage en de nieuwste berekening Mean Kinship. De Mean Kinship berekend de inteelt over de gehele populatie inclusief de hond zelf. Ook om gezondheidsuitslagen van je eigen of andere honden te bekijken of om gewoon door de stambomen te bladeren. 

Zoveel mogelijk Informatie

Als je je geregistreerd kun je inloggen om honden, foto’s of gegevens toe te voegen of te wijzigen. Je hebt dan ook een uitgebreidere zoekmogelijkheden je kunt een stamboom-analyse maken. Als je je registreert als eigenaar of fokker kun je je naam of aan een website of aan een hond toevoegen.

We nodigen je uit om eens rond te kijken en als je wilt met het helpen van gegevens nog  completer te maken van de stambomen. Maar ook om gezondheidsinformatie aan te leveren.

Hoe helpt de registratie van honden de fokkers om betere keuzes te maken?

Samenwerkingen

Je hebt informatie nodig om een compleet beeld te hebben. IPRC fokkers registreren de gegevens van hun honden, zoals bloedlijnen, genetisch erfelijke afwijkingen en gezondheidsgegevens. De informatie van één fokker is interessant, maar je hebt zoveel mogelijk informatie nodig om de verwantschapspercentages accuraat te meten. Voeg die informatie samen in één centrale database en je hebt een compleet beeld van alle honden.

Alleen fokkers die echt het beste met het ras voor hebben, komen samen..

Optie

Maar ook of er een genetische erfelijke afwijking in de bloedlijn aanwezig is. Ook kun je zien of je toekomst nestje langharig of kortharig zal zijn, staande of hangende oren, zit er zwart in de bloedlijn? en nog veel meer…

Overzichtelijk en Duidelijkheid

De fokker deelt informatie in de database met aangesloten fokkers van het zelfde ras, zodat ze correcte en de meest recente informatie delen. Fokkers sturen elkaar een bericht onderling  of een uitnodiging. Zou houden ze onderling elkaar op de hoogte door met elkaar te communiceren.  Iedere fokker krijgt een eigen account. Daar kan hij zijn eigen honden registeren, nest aankondiging doen, nest registratie, in contact komen met andere fokkers -wereldwijd-, test dekking gebaseerd op Genetische Diversiteit, honden opzoeken, stambomen uitprinten. en nog veel meer…

Simpel

Dit bespaart tijd, omdat fokkers op ieder moment van de dag kunnen inloggen vanaf iedere locatie zodat ze direct de informatie vinden die ze nodig hebben.  

“De Database is voor iedereen toegankelijk: Live en Online.”

Alle leden kijgen een persoonlijk gebruikersnaam en wachtwoord, zodat de database veilig blijft. De beheerder heeft toegang tot alle informatie, zodat hij zijn taak om de database te beheren efficiënt uit kan voeren.
Translate »