Wil jij ook leider worden van je eigen leven?

'Bij ons draait het om de kern van de zaak en in het belang van dieren'

De essentie van leiderschap: de goede beslissingen nemen, zorgen dat anderen die begrijpen, volgen en omarmen, zodat die beslissingen worden uitgevoerd en ambities worden gerealiseerd.

  • Ben jij fokker of oprict(st)er van een (ras)(katten)vereniging?
  • Waar kies jij voor?
  • Waarom wil je slachtoffer zijn en wat is het voordeel van leiderschap?

Fokker zijn is geen beroep, maar een manier van leven! Een slachtoffer is een fokker die geleefd wordt. Er overkomen hem dingen die hij niet wilt. Het belangrijkste is dat het slachtoffer denkt er niets aan te kunnen doen. Niets! Dus moet iemand de schuld krijgen, nietwaar? Want als je zelf er niet om hebt gevraagd en je kunt het niet veranderen, hoe kun je dan je frustratie uiten? Door de schuld te geven aan een ander. Het grootste probleem van slachtoffer zijn is dat er niets gebeurt. Het slachtoffer komt niet vooruit, want hij neemt geen verantwoordelijkheid. Daardoor moeten anderen het oplossen. Wat als dat niet gebeurt? Wat als niemand er iets aan doet? Dan blijf het slachtoffer zitten waar hij zit.

Een leider bepaalt zijn eigen leven. Natuurlijk gebeuren er soms onverwachte of onplezierige dingen, maar dat houdt hem niet tegen. Een leider ziet in elke crisis een kans, voor elk probleem een oplossing. Daardoor is er weinig frustratie en hoeft niemand de schuld te krijgen. Want als je zelf verantwoordelijk bent voor je leven, bepaal je toch zelf wat je er mee doet?

Als je leider bent over je leven neem je wél die verantwoordelijkheid. Initiatief en inspanning worden altijd beloond. Door jezelf in beweging te zetten verandert je situatie. Je hoeft op niemand meer te wachten, want het is immers jouw leven. Leiders begrijpen dat ze zelf moeten veranderen voordat er iets in hun leven verandert. Zo creëren ze hun eigen succes.

Een leider heeft altijd de plicht het ras waarmee hij fokt gezond te houden of daar waar nodig te verbeteren. Een leider moet kunnen selecteren op de gewenste eigenschappen van het ras zonder in te leveren op de gezondheid en het welzijn van huisdieren. 

Niet-succesvolle fokkers twijfelen veel. Ze weten niet welke keuze de beste is. Vaak laten ze zich leiden door de mening van anderen. Ze vragen veel feedback aan hun omgeving. Misschien dat anderen wel weten wat het beste is? Ze willen het liefst zekerheid en de garantie dat alles goed afloopt.

Succesvollefokkers twijfelen ook wel, maar laten zich er niet door tegenhouden. Ze vertrouwen op hun gevoel en gaan minder af op wat anderen ervan vinden. Ze vragen feedback, maar kiezen uiteindelijk hun eigen weg. Ze beseffen dat er geen garanties zijn voor de toekomst. Ze volgen hun gevoel en nemen actie – heel veel actie.

Begrijp je dat twijfel nooit echt weggaat? Dat er geen echte garanties zijn? Je kunt alleen maar afgaan op wat je gevoel je nu zegt. Dat is voldoende. Uiteindelijk is het jouw leven en alleen jij kunt bepalen wat je werkelijk wilt. Om daar te komen zul je veel actie moeten nemen. Door af te wachten bereik je niets.

Niet-succesvolle fokkers willen graag weten wat ze terugkrijgen, voordat ze ergens aan beginnen. Als ze er dan toch energie in stoppen, dan maar liever in iets waar ze rijkelijk voor beloond worden. Ze vragen zich af: “Wat zit er voor mij in?” Omdat dat pas duidelijk wordt nadat ze actie nemen, blijven ze twijfelen.

Succesvolle fokkers begrijpen dat je pas iets krijgt als je eerst zelf investeert. Ze vragen zich af: ”Hoe kan ik waarde toevoegen om een betere wereld te creëren?” Dat is de sleutel tot elke beloning. Die vraag is makkelijk te beantwoorden en kunnen ze vooraf bepalen. Over de beloning achteraf maken ze zich minder druk, want die komt vanzelf – nadat ze waarde hebben toegevoegd.

Niet-succesvolle fokkers laten zich snel afleiden. Elke week is er wel een nieuw idee. Ze vragen zich continu af: “Moet ik niet iets anders proberen?” Daardoor zijn ze voornamelijk bezig met de korte termijn. Het gevolg is dat niets ooit de tijd krijgt om te groeien.

Succesvolle fokkers hebben een plan en volgen dat. Ze laten zich niet afleiden door gebeurtenissen die niet te maken hebben met hun doelen. Daardoor zijn de voornamelijk bezig met de lange termijn. Ze concentreren en investeren hun energie. Ze hebben geduld omdat ze weten dat elk succes tijd nodig heeft.

  • Heb je ooit de tijd genomen voor een zakelijk plan?
  • Weet je haarfijn wat je wilt?
  • In hoeverre ben je bereid om je daarvoor in te zetten?
  • Begrijp je dat je niet alles kunt doen en dus een keuze moet maken?

“Of je doet van alles een beetje, of je doet een paar dingen heel erg goed…”

Niet succesvolle fokkers wachten tot er iets buiten henzelf gebeurt dat alles verandert. Ze laten hun succes afhangen van dingen die ze niet kunnen beïnvloeden: andere fokkers, de economie of het toeval. Daardoor zitten ze vaak in de wachtstand. Ze zien helaas niet het verband tussen hun eigen mentaliteit en hun succes.

Succesvolle fokkers beginnen met het belangrijkste: hun persoonlijke ontwikkeling. Ze begrijpen dat ze hierdoor meer vaardigheden ontwikkelen en dat dit de snelste weg is naar succes. Ze wachten niet af wat anderen fokkers doen, maar nemen zelf het initiatief. Ze begrijpen dat hoop geen alternatief is voor een goed plan. En een goed plan niets is zonder een fokker die het kan uitvoeren.

Hoop jij stiekem dat er iets gaat veranderen? Laat die illusie los. Neem het heft in eigen handen. Investeer in jezelf en ontwikkel je persoonlijkheid en mentaliteit. Wat moet je leren of te komen waar je wilt zijn? Wat voor kennis of vaardigheden moet je opdoen? Welke dingen moet je loslaten?

Dit zijn een aantal verschillen tussen succesvolle en niet-succesvolle fokkers. Het is geen oordeel, het is de kern van waarheid omdat ik ook in jou schoenen heb gestaan. Als je weet wat je wilt is er altijd een manier om het te bereiken.

Wij bieden jou handvatten waarmee je dit soort keuzes door een ethische bril leert bekijken en bespreken. En dat zorgt weer voor een betere kwaliteit van dierenwelzijn. 

Het creëren van een andere economie, ecologie en maatschappij vraagt om het verbinden van fokkers. En het vraagt om hervorming, herijking van waarden, innovatieve toewijzing van schaarse middelen en andere beslissingen. De fokkers op de aarde zullen op verschillende manieren gaan ontwaken. Niets zal meer zijn zoals het was. Het gaat allemaal super snel. We dienen in de nieuwe tijd samen te komen en te verbinden vanuit een nieuw bewustzijn. De individuele processen zijn voorbij, het is nu belangrijk dat we aan groepsprocessen gaan werken. Door aan gezamenlijke doelen te werken en van elkaar te leren. Doelen waarbij verbinding centraal staan. Het is aan de fokkers, de leiders van vandaag, om perspectief te bieden, richting te geven en waarden en principes te (her)definiëren. Dit vraagt om gezamenlijke leiderschap dat begaan is met onze gezamenlijke toekomst, een groot besef heeft van de betekenis van duurzaamheid (sociaal, ecologisch en economisch) en met passie innovaties kan leiden van de samenleving, organisaties en daarbij inclusief de dialoog aangaat met alle belanghebbenden. We hebben NU de kans te creëren wat wij als gewenste toekomst zien.

In een netwerkorganisatie gaat het om het samenwerken  met fokkers vanuit de inhoud, met leuke, gemotiveerde fokkers die je kunt vertrouwen. Passend bij de normen en waarden. Duurzaam leiderschap bouwt aan vertrouwen, denkt holistisch en creëert duurzame waarde.

 

We leren graag jou en je heldenverhaal kennen tijdens een vrijblijvende telefonische inspiratiesessie: Samen bekijken we wat jouw situatie is en wat jij nodig hebt om de vervolgstap te maken tot superheld om écht impact te maken. Je ontvangt van ons ideeën, tips en adviezen om van held naar superheld te gaan. Natuurlijk sta je er nooit alleen voor.

"Wij zijn een erkend en geregistreerde non-profit stichting. Statutair is vastgelegd dat de stichting geen winstoogmerk heeft. Wat wij wel hebben is een heel groot hart voor mens en dier"

Fokkers- en Begeleidingsprogramma

Het fokkers- en begeleidingsprogramma is een DNA database systeem
Translate »