VOEDING

Over de juiste hondenvoeding doen heel wat geruchten de ronde. Hoe je het ook draait of keert: om gezond te blijven hebben honden evenwichtige voeding nodig. Maar wat zijn feiten en wat fabels?

Fabel: Honden stammen af van wolven en kunnen dus enkel vlees eten

De hond stamt af van de wolf. Dat klopt. Maar daar houdt het op. Op vlak van eetgewoontes is de hond verder geëvolueerd dan de wolf. Als je hond enkel vlees zou eten, krijgt hij niet alle voedingsstoffen die hij nodig heeft. Eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en water zijn dé 6 essentiële voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je hond optimaal functioneert. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je hond vezels binnenkrijgt voor een betere stoelgang. Die 6 essentiële voedingsstoffen geven de gezondheid en het welzijn van je hond een ferme boost!

 

Verse ingredients

Feit: Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstenen voor je hond

Klopt als een bus. Honden kunnen écht niet zonder. Simpel.

Vers is lekker

Fabel: Hoe hoger de proteïne waarde, hoe gezonder de voeding

Vetten zijn gezond

Feit: vetten zijn gezond voor mijn hond

 

Correct! Zoals je essentiële aminozuren hebt, bestaan er ook essentiële vetzuren als Omega 3 (in vis) en Omega 6 (in kip & eend).

afstamming

De hond stamt af van de wolf. Dat klopt. Maar daar houdt het op. Op vlak van eet gewoonten is de hond verder geëvolueerd dan de wolf. Als je hond alleen vlees zou eten, krijgt hij niet alle voedingsstoffen die hij nodig heeft. Eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water zijn dé 6 essentiële voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je hond optimaal functioneert. Zo is het dat je grote hoeveelheden binnenkrijgt voor een betere stoelgang. Die 6 essentiële voedingsstoffen geven de gezondheid en het gedrag van je hond een ferme boost!

Wat dat betekent?

Kwalitatieve eiwitten verteren heel makkelijk én ze hebben een hoge biologische waarde. Wat dat betekent? Van de 22 soorten aminozuren die je hond nodig heeft voor een gezond leven, moet hij er 10 uit voeding halen. Een hoge biologische waarde betekent dat het eiwit deze 10 essentiële aminozuren bevat.

Tal van voordelen

Net zoals bij mensen zijn eiwitten ook bij honden belangrijk voor de opbouw van de botstructuur en het spierweefsel. Bovendien zijn ze essentieel voor een sterk immuunsysteem. Tal van voordelen dus!

Belangrijk weetje!

Eiwitten uit vers vlees zijn van topkwaliteit. En jawel, die vind je in onze hondenvoeding!

Pomsky pup Yara, Fokker Jaylano's Pomsky's

Een geweldige energiebron!

Vetten zijn een geweldige energiebron! 

  • Ze beschermen de interne organen (bv. vet rond de nieren)
  • Ze helpen om vitamines op te nemen
  • Ze isoleren het lichaam om warmteverlies te beperken
  • Ze bestrijden allergiesymptomen zoals eczeem
  • Ze dragen bij aan een glanzende, gezonde vacht

Feit: Brokken die gegaard zijn op een lage temperatuur hebben een hogere voedingswaarde

Edgard en Cooper

Klopt! Edgard en Cooper bakt de brokjes traag, op een lage temperatuur en in kleine hoeveelheden. Waarom? Zo blijft lekker eten en vinden onze viervoeters ze nóg lekkerder!

 

Voedingsdeskundige van Edgard en Cooper waren ook aanwezig op het Evenement Dag van de Pomsky
×

Cart