Tarieven

Voor elk ras of kruising! Krijg toegang met je persoonlijke inloggegevens door lid te worden van de Honden Database. Volop mogelijkheden en informatie voor de fokker, eigenaar of liefhebber. De kosten van een lidmaatschap bedragen €50,00 per jaar. Wij zijn hiermee de goedkoopste organisatie die een lidmaatschap kan aanbieden voor deze prijs. Ook zijn wij de enigste organisatie die een database voor de fokker en eigenaar kan aanbieden die zoveel te bieden heeft. Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je aan! Mail ons

Stichting IPRC richt zich op alle honden die niet erkend zijn door de Raad van Beheer. Zoals het kruising ras de pomsky en de labradoodle. Maar ook alle andere kruisingrassen en look-a like’s zonder FCI stamboom.

Op een IPRC stamboom staan naast de afstammingsgegevens van de pup, het DNA profiel van de pup en ouderdieren vermeld.

Maar ook de gezondheid uitslagen of resultaten worden vermeld. Allemaal automatisch door alle gegevens die geregistreerd zijn in de Honden database. Gegarandeerd 100% eerlijkheid en nooit geen typfouten. 

De kosten voor een IPRC STAMBOOM zijn €38,00

Meer informatie over een IPRC STAMBOOM vind je hier 

 
STICHTING IPRC heeft van het voorkomen van het voorkomen en hebben van het Van Haeringen Laboratorium een ​​waterdicht systeem (protocol) af gestemd. Van alle honden voor registratie voor DNA-materiaal door vrijwilliger van STICHTING IPRC die hier bevoegd is voor het beheer van de microchip naar het Laboratorium.
Het DNA-profiel is dus altijd gekoppeld aan de microchip van de hond. Omdat de fokker geen invloed heeft op het inbraken en het aflezen van de microchip van het “swab” kan er niets fout gaan van gefraudeerd worden. De afstamming is daarmee volkomen transparant en te controleren. De microchip kan gecheckt worden bij de dierenarts en ook in het Europees dierenpaspoort is een sticker met het microchipnummer te vinden. Het DNA-profiel kan men controleren in de Databank bij het Van Haeringen Laboratorium of bij STICHTING IPRC in de Pomsky Database die voor iedereen toegankelijk is.  Bovendien krijgen de partners de officiële documenten van het van Haeringen Laboratorium waarop de betreffende pup wel degamt van de gezuiverde ouders (“verificatie van de afstamming”).
 
De kosten voor een DNA Profiel zijn €45,00

 

Na uitvoerig overleg met Dierenart Walter Strikkers, Dierenpraktijk Sleeuijk

&

Eddie Dziuk, werkzaam als onafhankelijke beoordeler bij OFA:

Eddie Dziuk die vanuit een onafhankelijke positie een oordeel zal geven van alle gezondheidsuitslagen van alle geregistreerde Pomsky’s bij IPRC.  Ook zal OFA alle beoordelingen monitoren om in de toekomst te kunnen beoordelen hoe de stand is bij het vrij recentelijk nieuw ras de Pomsky.  

  • Hoe staat de stand bij het ras op het gebied van Heupdysplasie? Komt het veel voor? Of juist niet?
  • Hoe staat de stand bij het ras op het gebied van Elleboogdysplasie? Komt het veel voor? Of juist niet?
  • Patella luxatie? 

De kosten voor het onafhankelijk laten beoordelen van HD en ED röntgenfoto’s door OFA zijn €38,00

Wij zijn hier dan ook uniek in.

Wij zijn dan ook de enigste pomsky organisatie die gezondheiduitslagen onafhankelijk laten beoordelen. 

Bij verschillende rassen honden is screening van de ouderdieren gebruikelijk of zelfs verplicht. Of keuringen voorgeschreven door de rasverenigingen. Er wordt hierbij gekeken naar aanwezige erfelijke aandoeningen. Dit onderzoek heet een foktechnische keuring.

Welke Foktechnische keuring geldt dan voor de Pomsky?

Alle besluiten die wij nemen zijn in overleg met Dierenpraktijk Sleeuwijk en FCI keurmeester Marjolein Roosendaal.

Foktechnische keuring:
  • De klinische gezondheidscheck
  • Heupdyplasie (HD) röntgenfoto
  • Patella luxatie
  • Elleboogdysplasie (ED) röntgenfoto

Wij kunnen je doorverwijzen na Dierenarts Sleeuwijk. De prijs voor de bovenstaande onderzoeken bedraagt totaal €193,00 – €199,00

Voor het ECVO oogonderzoek raden wij aan om dit te laten onderzoeken door de Dierenarts te Vught. Deze praktijk is hierin gespecialiseerd. De kosten voor het ECVO oogonderzoek bedragen €52,00

Het adres is:

Reutsedijk 8A

5264 PC Vught

Telefoon: 013 – 528 59 00

Om een nest pups te laten registreren gelden de volgende eisen om een IPRC STAMBOOM aan te kunnen vragen:

  • DNA Profiel pups (vrijwilligers van IPRC kunnen je hierbij helpen om een afspraak te maken zodat een van de beheerders bij je langskomt die hier bevoegd voor is, of we kunnen je helpen .. hoe verder?)
  • Microchip nummer
  • Gezondheidsverklaring van je dierenarts

De kosten bedragen €45,00 per pup voor een DNA Profiel. Ook kunnen er kosten worden berekend als een vrijwilliger van IPRC de swaps bij je pup komt afnemen.

×

Cart