Informatie over de Pomsky

Een Pomsky is een kruising tussen een Siberische husky en een Dwergkees

Algemene verschijning

Een volwassen Pomsky is een mooie, speelse en actieve hond met een symmetrisch silhouet. Het is een fijne huishond. De Pomsky heeft consequente opvoeding nodig. Hij is ook lenig en wendbaar, wat opvalt bij deze kruising. De pomsky heeft genen van zijn vader en van zijn moeder. Sommige Pomsky’s blaffen als een Dwergkees of huilen als een Husky. Sommige Pomsky’s hoor je helemaal niet. De pomsky is energiek en druk, maar minder druk als de husky en heeft minder lange wandelingen nodig. Pomsky’s zijn slim en leergierig, en willen graag aandacht.  Je kan er wel zeker van zijn dat het een zeer intelligente en sociale hond is, die snel een band vormt met zijn familie. Ook heeft hij zijn dagelijkse beweging nodig. Kortom het is een ideale gezinshond, waarvan je veel liefde, speelsheid en genot van zal hebben. Zijn schattige uiterlijk maakt het ook moeilijk om aan zijn charmes te ontsnappen!

Wat is de verwachte levensduur van een Pomsky?

De verwachte levensduur van een Pomsky is 12 tot 15 jaar. Een gezonde levensstijl van uw pomsky is belangrijk om tot deze leeftijd te komen. De juiste voeding gecombineerd met dagelijkse lichaamsbeweging spelen hierbij een belangrijke rol. Bovendien draagt sterilisatie en castratie bij tot een langere levensverwachting.

Hoe groot wordt een pomsky?

Dat hangt af van verschillende factoren: de grootte van de ouders, de grootte van de puppy en het geslacht. Een reu zal groter zijn dan een teef. Een eerste generatie pomsky zal tussen de 5 en 12 kilogram wegen. Een tweede generatie pomsky zal minder wegen (tussen de 5 en 10 kilo). De totale schofthoogte varieert van 25 tot 38 centimeter. Dit is geen exacte wetenschap, het gewicht en de hoogte kunnen dus nog verschillen per pomsky.

Is een pomsky een familiehond?

Zeker en vast, de pomsky is een lieve en betrouwbare hond die goed met kinderen opschiet. De hond is zachtaardig en kindvriendelijk. Belangrijk is wel dat de pups afkomstig zijn van een liefdevolle en diervriendelijke fokker.

Is een pomsky geschikt om in een appartement te wonen?

Een pomsky kan perfect leven in een kleine ruimte, maar hij heeft wel dagelijkse beweging nodig met een portie liefde. Met een tuintje is hij supergelukkig. Krijgt hij niet genoeg beweging, kan hij destructief gedrag vertonen en gedragsproblemen ontwikkelen.

Wat mag mijn pomsky hond niet eten?

Rauw varkensvlees, fruitpitten, avocado, tomatenbladeren, noten, mosterd, alcohol, uien, chocolade, rozijnen, druiven, slakken, paardenpoep, rauwe aardappel. Al deze middelen zijn GIFTIG voor uw pomsky, geef ze dus nooit! Als u hond één van deze middelen heeft gegeten, en u ziet dat de hond ziek wordt, verwittig dan onmiddellijk uw dierenarts. Onze pomsky Boy had eens 3 druiven gegeten, en hij was er doodziek van terwijl sommige andere (grotere) honden er geen last van ondervinden. Liefst ook geen brood geven, omdat er geen voedingsmiddel in zit die uw pomsky nodig heeft. Wilt u hem/haar belonen, geef dan best gewoon een hondensnoepje.

Verliezen pomskies veel haar?

Ze verliezen dagelijks een minimale hoeveelheid haar. U moet ze dus maar minimaal borstelen. Ze hebben een dikke ondervacht die ze 1 of 2 keer per jaar afwerpen. Zoals alle dieren met haren hebben zij ook een cyclus van een winter- en zomervacht. De lenterui begint rond mei, de herfstrui rond november. Zij duren beiden drie tot vier weken. Gedurende deze periode is het aangeraden om de hond dagelijks te kammen. Zo houdt u de huid in conditie, en beperkt u bovendien rondvliegende haren.

Is een pomsky makkelijk op te leiden?

Een pomsky is zeer intelligent en makkelijk te trainen. Een pomsky kan soms de koppigheid van een pomeriaan erven, daarom moet u steeds een kalme en assertieve leider zijn. Met de juiste aanpak, liefde en toewijding wordt hij je beste en meest loyale metgezel. Het is aangeraden om een basiskennis te hebben van honden en hoe ervoor te zorgen.

Blaft een pomsky veel?

Een Husky blaft niet veel, terwijl een pomeriaan dat wel doet. Het hangt ervan af welk karakter het overwicht heeft, maar blaffen is een aangeleerd gedrag dat u kan belonen of ontmoedigen. Als u uw pomsky beloond als deze niet blaft, zal u hem ook aanleren om niet veel te blaffen. Laat hem ook vanaf vroege leeftijd socialiseren met andere honden en mensen.
Translate »