Niet erkend

Je hebt vast al gehoord van de Labradoodle, een kruising tussen een poedel en een labrador. Waarom specifiek deze twee hondenrassen? De poedel heeft een hypoallergene vacht, ideaal voor mensen met allergieën, en de Labrador een zeer geliefd karakter.

IPRC erkend WEL

Aangezien het gaat om een kruising en geen erkend hondenras is echter niet met volle zekerheid te zeggen dat de Labradoodle deze kenmerken heeft. Zo zijn er nog veel meer kruisingen die niet erkend worden als rashond. Ook geven wij stambomen uit voor de American bully, Bully XL, Pocket bully, enz.

Enkele niet erkende rassen zijn:

De Cockapoo laaiden op het spoor tussen geplande hybriden; hij is het nageslacht van de Poedel en de Cocker-spaniël . Ook bekend als de Cockapoodle, Cockerpoo of Cock-a-Poo, hij is een uiterst schattige kleine hond met een gezicht dat een stenen hart kan smelten.

Maltipoo is een kruising tussen een Maltese en een Poedel.

Pomsky is een kruising tussen een Siberische husky en een pomeranian.

Een volwassen Pomsky is een mooie, speelse en actieve hond met een symmetrisch silhouet. Het is een maatje voor het leven. De Pomsky heeft consequente opvoeding nodig. Hij is ook lenig en wendbaar, wat opvalt bij deze kruising. De pomsky heeft genen van zijn vader en van zijn moeder. Pomsky’s kunnen blaffen als een pomeranian en huilen als een Husky. Sommige Pomsky’s hoor je helemaal niet.

De pomsky is energiek en druk, maar minder druk als de husky en heeft niet veel ruimte nodig. Pomsky’s zijn slim en leergierig, en genieten van  aandacht. Je kan er wel zeker van zijn dat het een zeer intelligente en sociale hond is, die snel een band vormt met zijn familie.

Ook heeft hij zijn rust zeker nodig. Kortom het is een ideale familiehond, waarvan je veel liefde, speelsheid en genot van zal hebben.

 

Dat hangt af van verschillende factoren: de grootte van de ouders, de grootte van de puppy en het geslacht. Een reu zal groter zijn dan een teef. Een eerste generatie F1 pomsky zal tussen de 5 en 12 kilogram wegen.

Een tweede generatie F2 pomsky zal minder wegen (tussen de 5 en 10 kilo). De totale schofthoogte varieert van 25 tot 38 centimeter.

Dit is geen exacte wetenschap, het gewicht en de mogelijke verschillen per pomsky.

 

Zeker en uitgebreid, de pomsky is een lieve en betrouwbare hond die goed met kinderen opschiet. De hond is zachtaardig en kindvriendelijk. Belangrijk is wel dat de pups van een liefdevolle en diervriendelijke fokker afkomt. Socialisatie bij de fokker is erg belangrijk voor een Pomsky. Heeft een pup dit niet gehad bij de fokker dan zal een Pomsky zijn hele leven last hebben van angstig zijn en schuw.


De levensverwachting van een Pomsky is 12 tot 15 jaar. Een gezonde levensstijl van uw pomsky is belangrijk om tot deze leeftijd te komen. De juiste voeding met nieuwe lichaamsbeweging spelen een belangrijke rol. Bovendien draagt ​​sterilisatie en castratie bij tot een langere levensverwachting.

 

Een pomsky kan perfect leven in een kleine ruimte, maar hij heeft wel behoefte aan een portie liefde. Met een tuintje is hij super gelukkig. Krijgt hij niet genoeg beweging, kan hij destructief gedrag vertonen en gedragsproblemen ontwikkelen.

 
Een minimale hoeveelheid haar.  Ze hebben een dikke vacht die 2 keer per jaar in de rui is. Zoals alle dieren met haren hebben zij ook een cyclus van een winter- en zomervacht.
 
De lenterui begint rond mei, de herfstrui rond november. Zij duren beide drie tot vier weken. Deze periode is het aangeraden om de hond te kammen. Zo houdt u de huid in conditie, en beperkt u zelf rondvliegende haren.
 
Alle honden werpen hun vacht af en het kan heel wat zijn om schoon te maken. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je hondenvacht gemakkelijk van bekleding kunt reinigen, heb ik een eenvoudige tip voor je!
 
Het enige dat je nodig hebt is een rubberen handschoen; bevochtig de handschoen en laat deze over de vacht lopen en kijk toe hoe het rubber de vacht aantrekt.
 
 
 • Rauw
 • varkensvlees
 • fruitpitten
 • avocado
 • tomatenbladeren
 • noten
 • mosterd
 • alcohol
 • uien
 • chocolade
 • rozijnen
 • druiven
 • slakken
 • paardenpoep
 • rauwe aardappel.

Al deze middelen zijn GIFTIG voor je pomsky, geef ze dus nooit! Als je hond één van deze middelen heeft gegeten, en je ziet dat de hond ziek is, verwittig dan je dierenarts.

Liefst ook geen brood geven, omdat er geen voedingsmiddel in zit die uw pomsky nodig heeft. Wilt je hem / haar belonen, geef dan best gewoon een hondensnoepje.

 

Een pomsky is zeer intelligent en gemakkelijk te trainen. Een pomsky kan soms de koppigheid van een pomeriaan erven, daarom moet je een kalme en assertieve leider zijn. Met de juiste aanpak, liefde en toewijding is hij je beste en meest loyale metgezel.

Het is aangeraden om een ​​basiskennis te hebben van honden en hoe zorgen te zorgen.

Een Husky blaft niet veel, terwijl een pomeriaan dat wel doet. Het hangt ervan af, maar blaffen is een aangeleerd gedrag dat je kunt belonen van ontmoedigen. Als u uw pomsky beloond als deze niet blaft, zal u ook niet veel te blaffen hebben. Laat hem ook vanaf vroege leeftijd socialiseren met andere honden en mensen.

Goldendoodle is een kruising tussen een Golden retriever en een Poedel

Shih-poo is een kruising tussen een Poedel en een Shih Tzu.

Kruising tussen een mopshond en een Engelse stafford

Puggle is een kruising tussen een mopshond en een beagle

Staat jou niet erkende ras er niet bij? Laat het ons wéten.

Translate »