Pomeranian 14 - 16 jaar
Pomsky 12 - 14 jaar
Siberische husky 12 - 14 jaar
66%

De levensduur van een Pomsky of Pomeranian Husky is 12-14 jaar, waardoor het een belangrijke verplichting is. De Pomsky is een mix tussen de Siberische Husky en de Pommeren. Beide rassen hebben een verschillende levensduur.

Gezondheid problemen zorgen voor een kortere levensduur

De gemiddelde levensduur van 12 – 14 jaar is ideaal voor een gezonde Pomsky. Een Pomsky die risico loopt op bepaalde gezondheidsproblemen of deze heeft mogelijk een kortere levensduur. Het is bekend dat gemengde rassen meestal gezonder zijn dan honden van volledige rassen. Hierdoor hebben de Pomsky minder kans om ernstige gezondheidsproblemen te ontwikkelen.
 
Het ras is een nieuw ‘designerras’. Er is niet veel beschikbare informatie over mogelijke Pomsky-gezondheidsproblemen. De wereld verwelkomt het ras nog steeds. Het enige gezondheidsprobleem dat lijkt op te duiken in een Pomsky is tandziekte.

"Pomsky's hand in hand"

Pomeranian’s zijn een populair ras dat lijdt aan tandziekten. Dat is misschien de reden dat de Pomsky er zo gevoelig voor is. Het is belangrijk om de tanden van een Pomskies regelmatig te poetsen. Ze moeten ook om de zes maanden een tandheelkundige controle ondergaan door een dierenarts. Dit zorgt ervoor dat hun tanden gezond blijven. Tandziekten zijn niet alleen een kwestie in Pommeren. Tandziekte kan gelukkig zijn in elk ras. Het kan ook vroeg gebeuren. De meeste honden lijden aan tandziekten op de leeftijd van de drie. Een goede mondhygiëne lijkt de hoofden van veel huisdierouders niet te kruisen. Maar het zou wel moeten.

Tandziekte bij honden: de enge waarheid

Tandziekten komen veel voor bij honden over de hele wereld. Zelfs jonge honden lijden aan tandziekten. Honden vanaf drie jaar kunnen een tandziekte hebben. Eigenlijk komt het vrij vaak voor bij honden van drie jaar en ouder.
 
Slechte mondhygiëne leidt niet alleen tot een slechte adem. Tandziekte kan een teken zijn van een onderliggende gezondheidstoestand. Dat komt omdat tandziekten niet altijd alleen een impact hebben op de tanden. Het kan ook andere delen van het lichaam beïnvloeden.

Tandziekte achtergrond

Tandziekte of parodontitis ontstaat door bacteriën in de mond van de hond. Plaquevormen en kleeft aan de tanden van de hond. Dat is wanneer het niet zo vriendelijke tandsteen in het spel komt. Tandsteen is een harde vorm van plaque. Het wordt veroorzaakt door het speeksel van de hond.
 
Het is belangrijk om het tandsteen en de plak te verwijderen. Zonder de juiste verwijdering, kan het reizen onder de tandvleeslijn van Pomskies. Dit is waar infectie en ontsteking kunnen beginnen. Met een goede mondhygiëne verkleint u de kans dat uw Pomsky parodontitis ontwikkelt.

Slechte voeding symptomen

 1. Slechte adem
 2. Tandsteen opbouwen
 3. Rood gezwollen tandvlees
 4. Gele of bruine vlekken
 5. Losse of ontbrekende tanden
 6. Bloedend tandvlees
 7. Mond is gevoelig voor aanraking
 8. Mondpootjes
 9. Zwelling onder de ogen
 10. Wang zwelling
 11. Niezen
 12. Loopneus
 13. Gewichtsverlies
 14. Eetlust verlies

Hoe voorkom je Streptococcus of Actinomyces Bacteriën

 1. Voer een rauw dieet dat specifiek is voor het Pomsky-ras.
 2. Bied verteerbare denta sticks van honden van hoge kwaliteit.
 3. Dagelijks tandenpoetsen.
 4. Controleer regelmatig de bek van uw hond.
 5. Merk veranderingen op, zoals een slechte adem.
 6. Laat een dierenarts elke 6 maanden een tandheelkundig examen doen.
 7. Behandeling plaquecontrole (regelmatig poetsen, gebit voor honden, etc.)
 8. Professionele schoonmaak
 9. Fluoride applicatie

Met het ergste geval de dood

Er zijn verschillende problemen die kunnen voortvloeien uit tandziekten. Sommigen van hen zijn te behandelen. Sommige kunnen levenslange gevolgen hebben.

Bijwerkingen bacteriën in de bloedbaan:
 
 • Hart problemen
 • Leverproblemen
 • Nierproblemen

De juiste tandheelkunde

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw Pomsky de juiste tandheelkundige zorg krijgt. Het zorgt ervoor dat uw hond een gezond leven leidt. Regelmatige tandgezondheid is belangrijk om een lang, gezond leven voor uw Pomsky te garanderen.

We moeten andere mogelijke gezondheidsproblemen niet uitsluiten als het gaat om een Pomsky. Het ras is nieuw. Nieuwe gezondheidsproblemen kunnen zich in de loop van de tijd ontwikkelen. De meeste van deze gezondheidsproblemen kunnen verband houden met de ouders van Pomsky’s.
 
De Pomeranian en Siberian Husky zijn bekende, populaire rassen. Hun geschiedenis gaat helemaal terug tot de 17e eeuw. Toen de Pomeranian toch niet zo ‘compact’ was. 
 
De Pomsky’s-ouderrassen zijn populair. We zijn ons meer bewust van hun gezondheidsproblemen. Het is een bekend feit dat honden van gemengd ras meestal gezonder zijn dan honden van puur ras. Dat is een voordeel van de Pomsky. Maar dat betekent niet dat we mogelijke gezondheidsproblemen moeten uitsluiten.

Een lang en gezond leven

Pomeranian’s en de Siberian Husky hebben vergelijkbare bekende gezondheidsproblemen. Gezondheidsproblemen die in de toekomst mogelijk duidelijk worden in Pomskies.
 
Sommige van deze gezondheidsproblemen kunnen zijn:
 
 • Oor infecties
 • Epileptische aanvallen
 • De ziekte van Cushing
 • hypothyreoïdie
Jaarlijkse check-ups voor dierenartsen zijn niet alleen van vitaal belang als je alleen een Pomsky bezit. Ze zijn ook van vitaal belang als u een huisdier bezit. Dit zorgt ervoor dat uw huisdier een lang leven geniet. Een lang en gezond leven.
×

Cart