STICHTING IPRC

Elke erkenning die wij krijgen of elk doel die wij bereiken volg je hier

Dagelijks zetten wij ons in voor het dierenwelzijn in de fokkerij

Erkenning Pomsky

Erkenning betekent ook toezicht. Een erkenning op het stamboek geeft de eigenaren van een Pomsky het vertrouwen dat de vermelde afstamming juist is en dat ook de overige gegevens zoals de gezondheid en de fokker kloppen. IPRC is dé organisatie die de Pomsky officiel erkend in Nederland.

Het versturen van sperma

06 September 2019

Voor de Pomsky: Het vergroten van de populatie dekreuen. Pomsky’s wijzen in NL veelal na één en dezelfde vader. Een van de maatregelen om de populatie te vergroten, is het verlagen van de selectie intensiteit.
Ook zetten wij ons in voor andere niet erkende rassen en kruisingen om op deze manier de populatie te vergroten door het importeren- en exporteren van sperma.

Pomsky = Husky 50 % en Chihuahua 50% ??

Om een gezond en gericht plan van aanpak te realiseren voor de Pomsky maken wij gebruik van enkele DNA testen. Zo ook de DNA test ‘hond samenstelling ras’. Als we dit niet zouden doen zouden we ook geen raszuivere Pomsky krijgen. Ben jij op zoek na een raszuivere Pomsky pup? Neem dan contact met ons op.

Bron: Marktplaats

Erkenning Pomsky

2 september 2019

STICHTING IPRC

Pedigree Certificate

Pomsky OWNER Assocation

Pomsky Club of America

Rasstandaard Pomsky

Voor de Pomsky werd een internationale club opgericht, die een rasstandaard voor de Pomsky heeft ontwikkeld en ernaar streeft deze doelen te bereiken. Evenzo heeft in de Verenigde Staten een netwerk van Pomsky-fokkers en -liefhebbers gevormd. Deze vereniging, de Pomsky Owners Association (POA), streeft naar het naleven van de Pomsky-standaard en pleit actief voor geen erkende Pomsky fokkers en zogenaamde pomsky-fokkers met het oog op eigen belang.

"Ook de uitslag hiervan staat op een IPRC stamboom"

PennHip en heupdysplasie

PennHIP= (University of Pennsylvania Hip Improvement Program)

In Amerika is men al geruime tijd bezig met een nieuwe methode om heupdysplasie (HD) vast te stellen. Dat kan met deze methode al bij honden vanaf vier maanden oud. De verbeterde manier om HD op te sporen is wetenschappelijk gezien tweeën een half keer zo betrouwbaar als de oude manier van röntgenen. Ook de erfelijkheidsfactor is veel hoger. Dierenarts Maarten Kappen van de Kliniek voor gezelschapsdieren in Eersel volgde cursussen in de USA; hij is de eerste gecertificeerde dierenarts in ons land die de nieuwe methode, Pennhip genaamd, in de praktijk gebruikt.