Verhuisstress

Stress

Voor een pup is een verhuizing een hele stressvolle situatie, hou hier rekening mee. Overlaat hem/haar de eerste dagen niet met te veel nieuwe ding zoals het kennis maken met vriendjes en vriendinnetjes van uw kinderen, of de hond van de buren. Het is voor uw pup al heftig genoeg om zonder moeder, broertjes & zusjes en de vertrouwde mensen om zich heen, aan de nieuwe omgeving te wennen. Hou het rustig de eerste dagen.

Diarree

Het is heel normaal dat een pup de eerste dagen na de verhuizing diarree krijgt, maakt u zich hierover geen zorgen. dit komt van de stres en is meestal na een dag wel over. Wel is een pup in deze stressvolle periode vatbaarder voor ziektes, hou hier rekening mee. Maak dus onderscheid tussen alleen een beetje diarree, en een zieke pup met diarree. Mocht dat laatste het geval zijn, raadpleeg dan de dierenarts.

Giardia

Giardia is een parasiet dat zich nestelt in de darmen van (zwake) honden, en dan zorgt voor bloederige diarree, waar ze (erg) ziek van kunnen worden. Giardia is overal in de omgeving, en slaat toe als uw pup zwakker is, dus vaak meteen na de verhuizing.
Je kunt de kans op Giardia verkleinen door meteen na het verhuizen te beginnen een extra ontwormingskuur met het middel Panacure. De eerste 5 dagen heeft de Giardia dan geen kans om te nestelen in de darmen, en heeft de pup rustig de tijd gehad om aan de nieuwe situatie te wennen, de kans dat de giardia 5 dagen na verhuizen nog “toeslaat”is niet heel groot. 

Ontwormen

Alle honden in Nederland hebben wormen, daar ontkom je niet aan, daarom is het ook belangrijk om regelmatig te ontwormen zodat de wormen populatie bij uw hond niet te groot wordt. Een pup moet een aantal keren preventief ontwormd worden. Dit kan al vanaf een leeftijd van twee weken. Vaak hebben pups alleen last van zogenaamde spoelwormen. Ook volwassen honden kunnen last hebben van wormen, zoals spoelwormen, haakwormen of lintwormen. De meest levensbedreigende zijn de hartwormen. Daarom is het verstandig om ook uw volwassen hond regelmatig te ontwormen.

WAT LATER NIET MAG, MAG NU OOK NIET ..

Besluit dus van te voren wat u wilt.
Mag hij/zij op de bank mag, op de stoel mag zitten, in huis als die niet meer zo klein en schattig is maar volwassen.
Mag dat later, mag het nu ook,
Mag het niet als hij/zij groot is niet. Mag het dus nu ook niet!!
Iets aanleren is vaak niet zo moeilijk, het is veel moeilijker om iets af te leren.

×

Cart