Algemene verschijning

Een volwassen Pomsky is een mooie, speelse en actieve hond met een symmetrisch silhouet. Het is een fijne badkamerond. De Pomsky heeft consequants opvoeding nodig. Hij is ook lenig en wendbaar, wat opvalt bij deze kruising. De pomsky heeft genen van zijn vader en van zijn moeder. Wat Pomsky’s blaffen als een Dwergkees van huilen als een Husky. Sommige Pomsky’s hoor je helemaal niet. De pomsky is energiek en druk, maar minder druk als de husky en heeft veel nodig. Pomsky’s zijn slank en leergierig, en komen graag aandacht. Je kan er wel zeker van zijn dat het een zeer intelligente en sociale hond is, die snel een band vormt met zijn familie. Ook heeft hij zijn rust verkeer nodig. Kortom het is een ideale familiehond, waarvan je veel liefde, speelsheid en genot van zal hebben

Dat hangt af van verschillende factoren: de grootte van de ouders, de grootte van de puppy en het geslacht. Een reu zal groter zijn dan een teef. Een eerste generatie pomsky zal tussen de 5 en 12 kilogram wegen. Een tweede generatie pomsky zal minder wegen (tussen de 5 en 10 kilo). De totale schofthoogte varieert van 25 tot 38 centimeter. Dit is geen exacte wetenschap, het gewicht en de mogelijke verschillen per pomsky

Zeker en uitgebreid, de pomsky is a lieve en betrouwbare hond die goed met kinderen opschiet. De hond is zachtaardig en kindvriendelijk. Belangrijk is wel dat de pups zijn zijn een liefdevolle en diervriendelijke fokker.


De levensverwachting van een Pomsky is 12 tot 15 jaar. Een gezonde levensstijl van uw pomsky is belangrijk om tot deze leeftijd te komen. De juiste voeding met nieuwe lichaamsbeweging spelenbij belangrijke rol. Bovendien draagt ​​sterilisatie en castratie bij tot een langere levensverwachting.

Een pomsky kan perfect leven in een kleine ruimte, maar hij heeft wel behoefte aan een portie liefde. Met een tuintje is hij super gelukkig. Krijgt hij niet genoeg beweging, kan hij destructief gedrag vertonen en gedragsproblemen ontwikkelen.

Zeeft zelfs een minimale hoeveelheid haar. U moet ze dus maar veiligheidsgroepen. Ze hebben een dikke zeilt 1 van 2 keer per jaar afwerpen. Zoals alle dieren met haren hebben zij ook een cyclus van een winter- en zomervacht. De lenterui begint rond mei, de herfstrui rond november. Zij duren beide drie tot vier weken. Deze periode is het aangeraden om de hond te kammen. Zo houdt u de huid in conditie, en beperkt u zelf rondvliegende haren.

Alle honden werpen hun vacht af en het kan heel wat zijn om schoon te maken, vooral tijdens hun twee belangrijkste “schuren”. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je hondenbont gemakkelijk van bekleding kunt reinigen, heb ik een eenvoudige tip voor je! Het enige dat je nodig hebt is een rubberen handschoen; bevochtig de handschoen en laat deze over de vacht lopen en kijk toe hoe het rubber de vacht aantrekt.
 
 • Rauw
 • varkensvlees
 • fruitpitten
 • avocado
 • tomatenbladeren
 • noten
 • mosterd
 • alcohol
 • uien
 • chocolade
 • rozijnen
 • druiven
 • slakken
 • paardenpoep
 • rauwe aardappel.

Al deze middelen zijn GIFTIG voor je pomsky, geef ze dus nooit! Als je hond één van deze middelen heeft gegeten, en je ziet dat de hond ziek is, verwittig dan nu je dierenarts.

Liefst ook geen brood geven, omdat er geen voedingsmiddel in zit die uw pomsky nodig heeft. Wilt je hem / haar belonen, geef dan best gewoon een hondensnoepje.

Een pomsky is zeer intelligent en gemakkelijk te trainen. Een pomsky kan soms de koppigheid van een pomeriaan erven, daarom moet je een kalme en assertieve leider zijn. Met de juiste aanpak, liefde en toewijding is hij je beste en meest loyale metgezel. Het is aangeraden om een ​​basiskennis te hebben van honden en hoe zorgen te zorgen.

Een Husky blaft niet veel, terwijl een pomeriaan dat wel doet. Het hangt ervan af, maar blaffen is een aangeleerd gedrag dat je kunt belonen van ontmoedigen. Als u uw pomsky beloond als deze niet blaft, zal u ook niet veel te blaffen hebben. Laat hem ook vanaf vroege leeftijd socialiseren met andere honden en mensen.

IPRC Fokkers fokken volgens het Rasstandaard, Fokregelement en Gedragscode.  KLIK HIER

×

Cart